Vauhdikas syksy

Toinen vuosi käsityötieteiden opiskelua alkoi elo/syyskuun vaihteessa, aikalailla kuukausi sitten. Ensimmäiseen vuoteen verrattuna opinnot alkoi rytinällä ensimmäisestä viikosta lähtien. Ensimmäisessä jaksossa kursseja on viisi + yksi keväältä kesken jäänyt kurssi. Keväällä poikkeusolot vaikuttivat meidän viimeisten kurssien sisältöön jonkin verran. Åbo Akademi sulki ovet sekä oppilailta että opettajilta keväällä. Viimeiset kurssit käytiin etänä ja osa kurssin sisällöstä täytyi jättää syksylle. Neulominen ja virkkaaminen jotka olivat osa kurssin sisältö onnistui hyvin tehdä etänä kotoa käsin, mutta puutyöt tuntuivat ainakin minulle melko haastavalta tehdä kotona yksin, ilman välineitä. Niitä tehdään nyt sitten ensimmäisen jakson aikana, muiden kurssien ohella. Ensimmäisessä jaksossa meillä on puutöiden lisäksi pedagogiikan psykologiaa, työharjoittelua, ompelua, arkiteknologiaa sekä erityispedagogiikkaa. Melko tiukka paketti. Toisessa jaksossa onneksi on vähän kevyempää.

Koulun lisäksi aloitin syyskuussa ensimmäisen työn opettajana. Sain mahdollisuuden opettaa neulomista Vaasa-Opistossa. Ensimmäisen kurssin aiheena on villasukat. Joka maanantai kokoonnumme Vaasa-Opistolle neulomaan villasukkia. Olemme nyt päässeet kantapäähän asti kurssilaisten kanssa ja on hurjan ihanaa nähdä innokkaiden oppilaiden onnistumista ja oivaltamista. Minulle itselle tämä on tietenkin myös upea tilaisuus päästä kokeilemaan opettamista ja saada käytännön harjoitusta. Paljon olen itsekin oppinut ja oivaltanut näiden muutaman kerran jälkeen. Villasukkakurssin jälkeen olisi tiedossa pion neulomista. Toivottavasti saadaan ryhmä kasaan. Selkeästi ihmiset on varovaisia lähtemään liikkeelle ja ymmärrän sen oikein hyvin. Tämä vuosi on ollut kerrassaan ainutkertainen.

Syyskuussa en ole itse ehtinyt juurikaan neulomaan. Puikoilla odottaa monta ihanaa keskeneräistä työtä. Silmukka siellä ja toinen täällä on tahti tällä hetkellä. Onneksi ei ole kiirretää ja joka päivä ehdin nostamaan jonkun neuletyön hetkeksi syliin ja rauhakseen neuloa töitä eteenpäin.

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s